Chiropractic Therapy

In cadrul Chiromedical puteti beneficia de un remediu nou si cu succes folosit pentru tratamentul blocajului lombar, acesta fiind chiropractica – manipularile osteoarticulare.

In caz de blocaje lombare, pacientul ramane imobilizat la nivel lombar in urma unei contracturi musculare provenite din cauza presiunii unui disc intervertebral pe maduva spinarii/radacina nervilor spinali.

Blocaje lombare poate aparea in discopatie lombara, la hernie de disc lombara, lombosciatica sau orice afectiune/traumatism in urma caruia maduva spinarii/radacina nervilor spinali este pusa sub presiune de un disc intervertebral.

Blocaje lombare – Tratament

– urmareste reducerea contracturii musculare, inlaturarea durerii si daca exista, incetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorteli, oboseala musculara), asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obtinute prin chiropractica – manipulare lombara. Discurile intervertebrale sunt asezate la loc, nerviul nu mai este presat – durerea-contractura musculara dispare.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii lombare pentru executarea cu succes a repozitionarii discurilor intervertebrale, si decompresarii nervului presat.

Tratamentul pentru blocaje lombare presupune aproximantiv 3-4 sedinte – in functie de gravitate, cu o frecventa de doua sedinte/saptamana, dupa care vor urma 5-6 sedinte cu o frecventa de o sedinta/saptamana, pentru tratarea afectiunii care a cauzat blocajul lombar. In majoritatea cazurilor pe perioada terapiei nu este nevoie de tratament medicamentos.

Scopul nostru este de a trata blocajul lombar, oferind o metoda de tratament cu efecte de lunga durata.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de Tratament pentru blocaje lombare!

Spondiloza lombara – Tratament nedureros prin chiropractica. La Chiromedical durerea dispare garantat!

Suferiti din cauza durerilor de spate? Spondiloza lombara va afecteaza activitatile zilnice? La Chiromedical – Cluj-Napoca puteti beneficia de un remediu foarte eficient, cu succes folosit in tratarea spondilozei lombare, acesta fiind chiropractica.

Spondiloza lombara este un proces degenerativ, de natura reumatismala, care se desfasoara la nivelul coloanei vertebrale lombare.

Specific pentru spondiloza lombara este degenerarea discurilor intervertebrale, si aparitia pintenilor ososi (osteofite) pe fata anterioara, laterala si mai rar cea posterioara a marginilor superioare si inferioare ale corpilor vertebrali.

Aproximativ 30% din barbatii cu varsta inre 50-65 de ani prezinta spondiloza lombara. Procentul femeilor care sufera de spondiloza lombara este de circa 28%.

Este un fenomen specific inaintarii in varsta. Suprasolicitarea de lunga durata a articulatiilor si discurilor intervertebrale, prin eforturi fizice mari la locul de munca, mentinerea timp indelungat a unor posturi sau pozitii neadecvate, statul in picioare prelungit, ridicarea si purtarea de greutati, sedentaritatea, obezitatea, alcatuiesc conditii favorizante pentru deformarea si distrugerea elementelor de rezistenta ale coloanei. Astfel discurile intervertebrale incep sa se usuce si sa slabeasca, devenind mai expuse la traumatisme.

Boala se poate instala acut, sau mai lent.

Se manifesta prin: durere lombara – care se intensifica in momentul in care pacientul sta in pozitie sezand o perioada lunga de timp, sau cand efectueaza miscari repetitive cum ar fi culcatul si ridicatul din pat; instabilitatea coloanei lombare; reducerea mobilitatii la acest nivel.

In stadiu mai avansat se produce o compresie a nervilor in canalul spinal sau la iesirea din acesta, caz in care apare durere arzatoare, care iradiaza pe traiectul nervului presat, contractura musculara, hipotrofie sau atrofie musculara in teritoriul afectat, furnicaturi, parestezii si alte tulburari senzitive la nivelul membrului inferior.

Tratament spondiloza lombara

Tratamentul urmareste ameliorarea/incetarea durerii, lupta impotriva contracturii musculare, recastigarea mobilitatii, si incetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorteli, oboseala musculara), asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obtinute prin chiropractica (metoda de tratament alternativ la kinetoterapie).

Tratamentul consta din diferite manipulari efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongatii, torsionari si cracmente. Prin aceste manipulari discurile intervertebrale degenerate, adesea deplasate sunt asezate la loc – nervii nu mai sunt presati, astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repozitionarii discurilor.

Tratamentul pentru spondiloza lombara presupune aproximantiv 6-8 sedinte – in functie de gravitate, cu o frecventa de doua sedinte/saptamana. La sfarsitul tratamentului pacientul va primi un set de exercitii pentru intarirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reaparitiei durerii.

Scopul nostru este de a trata spondiloza lombara, oferind o metoda de tratament cu efecte de lunga durata, si care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata in cazul in care aveti nevoie de tratamentul spondilozei lombare!

Chiromed ofera o metoda foarte frecvent si cu succes folosita in strainatate pentru tratarea spondilozei cervicale, acesta fiind chiropractica sau altfel cunoscuta sub numele manipulari osteoarticulare.

Spondiloza cervicala este o afectiune, care se manifesta printr-o uzura anormala a coloanei cervicale, ce afecteaza corpurile vertebrale si discurile intervertebrale de la nivelul gatului, precum si continutul canalului spinal – radacinile nervilor si/sau maduva spinarii.

Este o degenerare legata de varsta, apare, de obicei, dupa varsta de 35-40 de ani.

In cazul spondilozei cervicale, discurile intervertebrale degenerate, adesea deplasate, pe de oparte preseaza nervii cranieni (durere, amorteli-furnicaturi in maini, contracturi musculare), pe de alta parte preseaza arterele craniene care trec intre vertebrele cervicale (hipoxie cervicala, dureri de cap, ameteli, tiuit in urechi, etc.).

Spondiloza cervicala – Tratament nedureros prin chiropractica

Tratamentul consta in manipularea cervicala, prin care discurile intervertebrale sunt asezate la loc, astfel circulatia sangvina revine la normal, nervii cranieni nu sunt presati – simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii cervicale pentru executarea cu succes a repozitionarii discurilor intervertebrale.

Tratamentul pentru spondiloza cervicala presupune aproximantiv 4-6 sedinte – in functie de gravitate, cu o frecventa de o sedinta/saptamana. In majoritatea cazurilor pe perioada terapiei nu este nevoie de tratament medicamentuos.

Scopul nostru este de a trata spondiloza cervicala cu succes, oferind o metoda de tratament cu efecte de lunga durata.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pentru spondiloza cervicala!

Lombalgia reprezinta durerea situata la nivelul vertebrelor lombare, provocata in general de o afectiune a coloanei vertebrale. Dupa evolutia in timp a durerii, poate fi clasificata ca fiind acuta (mai putin de 7 zile), cronica (luni de zile) sau recidivanta.

In cele mai multe cazuri, lombalgia se datoreaza efectului de suprasolicitare. Odata cu varsta, socurile sau loviturile, mentinerea timp indelungat a unor posturi sau pozitii neadecvate, statul in picioare prelungit, ridicarea si purtarea de greutati, sedentaritatea, obezitatea, alcatuiesc conditii favorizante pentru suprasolicitarea mecanica a coloanei lombare. Astfel discul intervertebral incepe sa se usuce si sa se slabeasca, devenind mai expus la traumatisme.

Lombalgia poate sa apara si in urma unor procese inflamatorii cum ar fi spondilita anchilozanta, tumori care au punct de plecare la nivelul coloanei vertebrale, etc.

Sciatica poate sau nu sa insoteasca lombalgia. La asocierea sciaticii apare durere arzatoare, care iradiaza pe traiectul nervului, contractura musculara, hipotrofie sau atrofie musculara in teritoriul afectat, furnicaturi, parestezii si alte tulburari senzitive la nivelul membrului inferior.

Activitatile zilnice va creaza probleme din cauza durerilor de spate? Aveti o lombalgie? Chiromedical – Cluj-Napoca va ofera un remediu nou, cu succes folosit in tratarea acesteia, acesta fiind chiropractica

Tratament pentru Lombalgia

Tratamentul urmareste in primul rand ameliorarea/incetarea durerii, si daca exista lupta impotriva contracturii musculare, si incetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorteli, oboseala musculara), asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obtinute prin chiropractica – manipulare osteoarticulara.

Tratamentul consta in manipularea lombara, prin care discurile intervertebrale sunt asezate la loc – astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repozitionarii discurilor.

Tratamentul pentru lombalgie presupune aproximantiv 4-6 sedinte – in functie de gravitate, cu o frecventa de doua sedinte/saptamana. La sfarsitul tratamentului pacientul va primi un set de exercitii pentru intarirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reaparitiei durerii.

Scopul nostru este de a trata lombalgia, oferind o metoda de tratament cu efecte de lunga durata.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata in cazul in care aveti nevoie de tratament pentru lombalgie!

Durerile de spate va afecteaza activitatile zilnice? Suferiti de lombosacralgie? Chiromedical aduce un remediu nou, cu succes folosit in tratarea lombosacralgiei, acesta fiind chiropractica.

Lombosacralgia reprezintă durerea lombară inferioară, care poate fi generată atât de suferinţa ţesuturilor moi lombare, cât şi a structurilor vertebrale (disc intervertebral, ligamente, pediculi vertebrali, etc.).

Durerea poate fi: acută (nu se calmează nici în poziţie de culcat, apare contracură musculară lombară), subacută (dispare la repaus, este suportabilă la mobilizarea coloanei), cronică (moderată, apare dupa o solicitare de lungă durată), remisiune completă (pacientul nu are durere, dar poate repeta oricând un episod dureros).

Cea mai frecventă cauză este suprasolicitarea. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentaritatea, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru suprasolicitarea mecanică a coloanei lombare. Astfel discurile intervertebrale încep să se usuce și să slăbească, devenind mai expuse la traumatisme.

Lombosacralgia poate să apară şi ca o consecinţă a unor tulburări statice, în urma unor procese inflamatorii (tuberculoză, stafilococi), leziuni traumatice (fracturi de corpi vertebrali, apofize), sau în urma unor procese metabolice ca osteomalacia, osteoporoza, etc.

În majoritatea cazurilor lombosacralgia se asociază cu lombosciatica. În acest caz apar dureri arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului sciatic, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

Lombosacralgia – Tratament

Tratamentul urmareste: ameliorarea/incetarea durerii; daca apare lombosciatica lupta impotriva contracturii musculare, incetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorteli, oboseala musculara), asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obtinute prin chiropractica – manipulare lombara, in urma caruia vertebrele si discurile intervertebrale sunt asezate la loc – astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repozitionarii vertebrelor/discurilor.

Tratamentul pentru lombosacralgie presupune aproximantiv 6-8 sedinte – in functie de gravitate, cu o frecventa de doua sedinte/saptamana. La sfarsitul tratamentului pacientul va primi un set de exercitii pentru intarirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reaparitiei durerii.

Scopul nostru este de a trata lombosacralgia, oferind o metoda de tratament cu efecte de lunga durata, si care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pentru Lombosacralgie!

Tratament discopatia lombara: este posibila printr-o metoda noua, cu succes folosita in strainatate in cadrul Chiromedical, aceasta fiind chiropractica.

Coloana vertebrala este compusa dintr-o serie de vertebre, legate intre ele printr-un disc intervertebral. Discurile intervertebrale au rol de amortizor, conferind coloanei vertebrale o protectie la socurile produse de miscari ample, si totodata asigura flexibilitatea coloanei vertebrale.

Discul intervertebral este format dintr-un inel fibros (in exterior), si un tesut gelatinos, numit nucleu pulpos

Discopatia lombara este o afectiune a coloanei vertebrale manifestata prin degenerarea discurilor intervertebrale din zona lombara. Degenerarea consta in fragmentarea sau migrarea discului intervertebral sau al unui fragment rupt al acestuia dincolo de inelul fibros, in urma caruia sunt presate tesuturile din jur, maduva spinarii, si radacinile nervoase care pleaca de la maduva spinarii spre membrele inferioare.

Cea mai frecventa cauza de discopatie lombara este artrita. Odata cu varsta, socurile sau loviturile, mentinerea timp indelungat a unor posturi sau pozitii neadecvate, statul in picioare prelungit, ridicarea si purtarea de greutati, alcatuiesc conditii favorizante degradarii progresive a discului intervertebral. Acesta incepe sa se usuce si sa se slabeasca, devenind mai expus la traumatisme.

Discopatia lombara afecteaza cel mai des discurile intervertebrale mobile, si care sunt supuse mai mult procesului de uzara: L4-L5, L5-S1.

Printre simptome putem aminti: durere arzatoare la nivel lombar, care de obicei iradiaza pe traiectul nervului presat (in cele mai multe cazuri nervul sciatic), contractura musculara, hipotrofie sau atrofie musculara in teritoriul afectat, furnicaturi, parestezii si alte tulburari senzitive la nivelul membrului inferior.

Tratament discopatia lombara

Tratamentul urmareste ameliorarea durerii, lupta impotriva contracturii musculare, recastigarea mobilitatii, si incetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorteli, oboseala musculara), asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obtinute prin chiropractica, acesta constand din diferite manipulari efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongatii, torsionari si cracmente. Prin aceste manipulari nervul este decomprimat – astfel simptomele amintite mai sus dispar.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repozitionarii discurilor intervertebrale, si decompresarii nervului presat.

Tratamentul pentru discopatie lombara presupune aproximantiv 6-8 sedinte – in functie de gravitate, cu o frecventa de doua sedinte/saptamana. La sfarsitul tratamentului pacientul va primi un set de exercitii pentru intarirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reaparitiei durerii.

Scopul nostru este de a trata discopatia lombara, oferind o metoda de tratament cu efecte de lunga durata.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata in caz ca aveti nevoie de tratament pt discoptia lombara!

Conform celor mai noi cercetari, aproximativ 90% din populatia moderna are cel putin odata in viata un episod de durere de spate, durere lombara, fapt pentru care aceasta patologie si tratarea sa a devenit un obiectiv de importanta majora in societatea actuala.

O cauza frecventa a durerii de spate o reprezinta o afectiune numita hernie de disc – o afectiune caracterizata prin deteriorarea discului intervertebral, si scurgerea nucleului pulpos care exercita presiune asupra elementelor anatomice din canalul spinal (radacinile nervoase si maduva spinarii).

Substrat anatomic

Discurile intervertebrale au rol de amortizor, conferind coloanei vertebrale o protectie la socurile produse de miscari ample, si totodata asigura flexibilitatea acesteia. Sunt formate dintr-un inel fibros (in exterior), si un tesut gelatinos, numit nucleu pulpos.

Coloana vertebrala reprezinta scheletul axial al trunchiului, avand functia de a sustine capul, trunchiul, si membrele superioare, de a proteja maduva spinarii/radacina nervilor spinali, si de a transmite greutatea corpului la bazin si membrele inferioare. Este formata prin suprapunerea a 33-34 de piese osoase, numite vertebre, legate intre ele printr-un disc intervertebral.

Hernia de disc apare in momentul in care inelul exterior este lezat, nucleul ajunge in canalul spinal – apasa pe radacinile nervilor spinali, determinand aparitia simptomelor.

Hernie de disc – Cauze

Aparitia herniei de disc poate avea cauze multiple, printre care se numara:

  • Procesul de imbatranire (degenerarea discului) – discul isi pierde flexibilitatea, devine mai vulnerabil la socuri/leziuni;

  • Pozitii incorecte, activitate fizica intensa la locul de munca;

  • Stil de viata sedentar/obezitate;

  • Expuneri prelungite la vibratii;

  • Malformatii congenitale ale coloanei si canalului rahidian.

Hernie de disc – Simptomatologie

Hernia de disc poate sa apara la orice nivel al coloanei vertebrale. Cea mai frecventa este hernia de disc lombara, la nivelul discurilor intervertebrale dinre vertebrele L4-L5 si L5-S1. Uneori apare la nivel cervical, mai rar toracic (in urma unui traumatism).

Hernia de disc lombara se prezinta prin:

  • durere localizata in stransa relatie cu discul herniat – poate sa iradieze pe traiectul nervilor presati (cel mai frecvent nervul sciatic);

  • contractura musculara la nivelul muschilor paravertebrali;

  • hipotrofie sau atrofie musculara in teritoriul afectat;

  • parestezii si alte tulburari senzitive la nivelul membrului inferior.

In cazul herniei de disc cervicale:

  • durerea este localizata la baza craniului, in ceafa, centura scapulara, umeri si membrele superioare;

  • apare oboseala musculara la nivelul membrelor superioare;

  • dificultati in miscarile capului – efectuarea miscarilor bruste;

  • contractura la nivelul musculaturii paravertebrale superioare.

Prezenta si intensitatea simptomelor depind de marimea herniei, si de nivelul de presiune exercitat asupra nervului.

Durerea in cazul herniilor de disc are cateva caracteristici specifice:

  • de obicei este unilaterala;

  • este continua, nu are caracter pulsatil;

  • apare la adoptarea aceleiasi pozitii;

  • se accentuează la tuse, strănut, râs.

Hernie de disc – Diagnostic:

Diagnosticarea herniei de disc se realizeaza prin:

  • Anamneza – intrebari referitoare la: localizarea durerii, nivelul de iradiere (fesa, coapsa, genunchi, gamba, picior), accentuarea durerii la anumite miscari/activitati (flexie, rotatie, ortostatism prelungit), prezenta tulburarilot senzitivel in membrul inferior, etc.

  • Examinare fizica – posturi anormale, curburile fiziologice ale coloanei diminuate in zona afectata, teste specifice pentru evidentierea radiculopatiilor (testul Lasegue, testul Bragard, testul Sicard), etc.

  • Teste imagistice :

  • Rezonanta magnetica nucleara (RMN);

  • Tomografia computerizata (CT).

Testele imagistice ajuta la: confirmarea diagnosticului de hernie de disc, localizarea herniei, si stabilirea severitatii acesteia – aducand imagini detaliate asupra tesutirilor moi/structurilor osoase ale coloanei vertebrale.

Hernie de disc – Tratament nedureros si eficient

Tratamentul herniei de disc are ca obiective:

  • inlaturarea durerii;

  • lupta impotriva contracturii musculare;

  • incetarea tulburarilor senzitive la nivelul membrelor prin care trece nervul afectat (parestezii, amorteli, etc.);

  • revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste obiective pot fi obtinute prin tratament medicamentuos (analgezice, antiinflamatoare), tratament fizio/kinetoterapeutic, interventie chirurgicala, dar si printr-o terapie alternativa, frecvent si cu succes folosita in strainatate, numita chiropractica.

Chiropractica este o metoda neinvaziva, care consta din diferite manipulari efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongatii, torsionari si cracmente. Prin aceste manipulari nervul presat de discul herniat este decomprimat – astfel simptomele amintite mai sus dispar.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a repozitionarii discurilor intervertebrale, si decompresarii nervului afectat.

Tratamentul pentru hernie de disc presupune aproximantiv 3 sedinte – in functie de gravitate, cu o frecventa de o sedinta la minim o saptamana.

Poate fi aplicat si in perioada acuta. In majoritatea cazurilor nu se asociaza tratament medicamentos.

Pentru prevenirea reaparitiei durerii pacientul va primi un set de exercitii pentru intarirea musculaturii lombo-abdominale.

Pentru prevenirea reaparitiei durerii pacientul va primi un set de exercitii pentru intarirea musculaturii lombo-abdominale.