Chiropractic Therapy

Tratament pentru entorse prin chiropractica. Ati calcat gresit? Ati suferit o entorsa? Chiromedical – din Cluj-Napoca va ofera un remediu nou, cu succes folosit in tratarea entorselor, acesta fiind chiropractica.

Entorsa este o leziune traumatica a unei articulatii, provocata de o miscare brusca si puternica a acestuia – dincolo de limitele fiziologice, in urma careia se produce intinderea sau ruperea ligamentelor de la nivelul articulatiei, fara o pierdere permanenta a rapoartelor osoase.

Entorsle apar cel mai frecvent la nivelul gleznei si al genunchilor.

Se manifesta prin: umflatura rapida, adesea insotita de modificarea culorii pielii; durere si sensibilitate in zona afectata; uneori un sunet ca o pocnitura – semn de ruptura, senzatie de instabilitate; dificultate in folosirea articulatiei.

Cu cat durerea este mai puternica, cu atat leziunea este mai severa:

  • Entorse de gradul I – intindere sau o mica ruptura a ligamentelor, prezentand o usoara sensibilitate, umflatura si rigiditate. Articulatia va fi capabila sa sustina greutatea in circa 24 de ore si va fi complet vindecata in aproximativ doua saptamani.

  • Entorse de gradul II – ruptura partiala a ligamentelor; durere moderata; umflatura insotita de modifacarea culorii pielli. Zonele lezate sunt sensibile la palpare; mers dureros.

  • Entorse de gradul III – ruptura completa a unui sau mai multor ligamente; zona este dureroasa, umflata si colorata albastru-negru. Articulatia nu poate fi miscata normal – aceasta este instabila, mobilitatea este pusa in pericol.

Tratament pentru entorse

Tratamentul urmareste ameliorarea/disparitia durerii, reducerea inflamatiei, recastigarea stabilitatii si mobilitatii articulare, mentinerea fortei si rezistentei musculare, asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste obiective pot fi atinse prin chiropracta – manipulare osteoarticulara.

In majoritatea cazurilor, in urma entorsei oasele care alcatuiesc articulatia nu se alineaza perfect – situatie in care simptomatologia persista o perioada mai lunga de timp. Prin manipularea efectuata la nivelul articulatiei, aceste oase sunt alineate, reducand astfel perioda de refacere cu 50% – simptomele amintite dispar mult mai rapid.

Tratamentul pentru entorse nu este dureros. Manipularea va fi precedata de manevre specifice pentru relaxare, si totodata incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a repunerii.

Tratamentul pentru entorsa presupune 1-2 sedinte – in functie de gravitate. In caz de entorsa de grad I si grad II simptomele dispar in cateva zile. La entorsa de grad III, in majoritetea cazurilor dupa repunere, urmeaza interventie chirurgicala pentru refacerea ligamentelor rupte.

Scopul nostru este de a trata entorsa, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pentru entorse!

Ati suferit un accident? Aveti o luxatie? Tratament luxatie la Chiromedical – din Cluj-Napoca printr-o metoda foarte eficienta: chiropractica.

Luxatia este o leziune a unei articulatii, constand din pierderea contactului normal a doua fete articulare.

In general, luxatia se produce in urma unui soc puternic sau din cauza unei miscari bruste, anormale, dar poate aparea si in boli ca artritele, poliartrita reumatoida, etc.

Cele mai frecvente luxatii sunt luxatiile de glezna, dar se pot produce si la nivelul articulatiilor soldului, genunchiului, umarului, cotului, incheietura mainii, chiar si la coloana vertebrala.

In caz de luxatie, apare durere intensa, anxietate, edem (umflatura), impotenta functionala si deformarea vizibila a regiunii.

Tratament luxatie

Tratamentul pentru luxatie trebuie aplicat cat mai rapid posibil. Tratament luxatie urmareste in primul rand repunerea oaselor deplasate din articulatie, dar si controlul durerii si limitarea tumefierii tesuturilor moi, periarticulare.

Aceste obiective pot fi atinse prin chiropracta – manipulare osteoarticulara.

In urma manipularii oasele deplasate sunt repuse in pozitie normala – durerea si umflatura dispar in cateva zile.

Tratamentul nu este dureros. Manipularea va fi precedata de manevre specifice pentru relaxare, si totodata incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a repunerii.

Tratamentul pentru luxatie presupune 1-2 sedinte – in functie de gravitate. Luxatia dispare dupa efectuarea manipularilor de repunere.

Scopul nostru este de a trata luxatia, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament luxatie!

Chiromedical va ofera o metoda cu succes folosita in strainatate pentru tratarea asimetriilor articulatiilor bazinului, aceasta fiind chiropractica, cunoscuta si sub numele de manipulari osteoarticulare.

Exista un echilibru static (stationare verticala) si un echilibru dinamic (legat de mers). Diferite afectiuni produc tulburari ale echilibrului static si al echilibrului dinamic. Pierderea echilibrului mai ales in mers apare ca o regula in diverse afectiuni ale aparatului locomotor, care prejudiciaza mobilitatea sau forta membrelor inferioare. Toate aceste suferinte declanseaza pierderea controlului echilibrului.

Studiile ne demonstreaza ca in foarte putine cazuri se poate conta pe conditii optime de echilibru. Astfel, masuratorile efectuate au demonstrat faptul ca atunci cand se masoara diferentiat distributia greutatii la nivelul membrelor inferioare (stanga-dreapta), se obtin de foarte putine ori valori identice.

Asimetrii ale articulatiilor bazinului – cauze

Diferentele constatate sunt generate de cauze diverse cum ar fi:

  • – asimetrii de pozitie ale oaselor bazinului;

  • – asimetrii de pozitie ale articulatiilor bazinului;

  • – tulburari functionale ale articulatiilor bazinului;

  • – asimetrii de lungime, volum, tonus ale picioarelor;

  • – anomalii morfologice si functionale ale talpii piciorului;

  • – asimetrii functionale (de tonus, elasticitate, etc.) ale musculaturii soldului;

  • – tulburari de statica si dinamica ale articulatiilor intervertebrale (consecinta tulburarilor mai sus mentionate) – scolioza.

Toate aceste anomalii (tulburari), pot avea cauze congenitale sau pot fi dobandite. Printre cele dobandite amintim: sechele post-traumatice, boli degenerative, suferinte acute (ale muschilor, oaselor, ligamentelor, tendoanelor, etc.), atitudini si posturi vicioase (profesionale – statul timp indelungat pe scaun).

Tulburarile de echilibru influenteaza negativ calitatea vietii. Pentru a combate acest lucru, un program complex de recuperare a echilibrului este absolut necesar. Instituirea imediata a unor sedinte de chiropractica pot imbunatati starea de echilibru a organismului.

Tratamentul asimetriilor articulatiilor bazinului urmareste recastigarea mobilitatii si stabilitatii articulatiilor, mentinerea fortei si rezistentei musculare, corpul recapatandu-si atat echilibrul static, cat si cel dinamic.

Tratamentul nu este dureros. Manipularea este precedata de manevre specifice pentru relaxare si incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a repunerii.

Tratamentul pentru asimetriile articulatiilor bazinului presupune 5-6 sedinte – in functie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata asimetriile articulatiilor bazinului, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pentru asimetriile articulatiilor bazinului!

Redoare Articulara – tratament nedureros la Chiromedical, in Cluj-Napoca, puteti beneficia de un remediu nou, cu succes folosit in strainatate pentru redoarea articulara: chiropractica.

Redoarea articulara este o limitare a miscarilor articulare la nivelul membrelor sau coloanei vertebrale. Miscarile se pot realiza, dar sunt facute cu dificultate.

Este cauzata de modificari la nivelul tesuturilor periarticulare (din jurul articulatiei), care duc la cresterea rezistentei si alungirea fibrelor de colagen si fibrelor musculare.

Factorul cel mai important care determina redoare articulara este lipsa de miscare: mai ales in perioadele de imobilizare in urma unor fracturi sau luxatii.

Redoarea articulara poate aparea si in afectiuni ca: herniile de disc, artrite, poliartrita reumatoida, etc.

Aceasta afectiune netratata sau tratata incorect, poate duce la anchiloza – afectiune care este ireversibila.

In caz de redoare articulara, de obicei apare durere de mare intensitate la orice incercare de a mobiliza articulatia peste o anumita amplitudine, precum si impotenta functionala. Daca articulatia este anchilozata, durerea dispare, dar miscarea devine imposibila.

Redoare articulara – Tratament

Tratamentul urmareste inlaturarea durerii, eventual inflamatiei, si recastigarea mobilitatii la nivelul segmentului afectat, asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obtinute prin chiropractica – manipulare osteoarticulara. Prin manipularile efectuate asupra segmentului afectat, articulatia isi recapata mobilitatea, iar durerea dispare.

Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, si totodata incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a manevrelor.

Tratamentul pentru redoare articulara presupune aproximativ 2-3 sedinte – in functie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata redoarea articulara, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp relativ scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pt. redoarea articulara!

Aveti dureri la nivelul cotului? Ati fost diagnosticat cu epicondilita? La Chiromedical – Cluj Napoca puteti beneficia de tratament pentru epicondilita prin chiropractica. Metoda este foarte eficienta si este folosita cu succes in occident.

Epicondilita este o inflamatie a tendoanelor care se insera pe condilii humerali, si este rezultatul unor activitati sportive de performanta, sau consecinta unor activitati zilnice.

Poate fi de doua feluri: epicondilita laterala sau „cotul tenismenului” si cea mediala „cotul jucatorului de golf”.

Epicondilita laterala este o inflamatie a tendoanelor ce deservesc musculatura extensoare a mainii si care se afla in partea posterioara a antebratului. Aceasta afectiune se intalneste la aproximativ 5-8% dintre jucatorii de tenis, dar apare si la violonisti, medicii chirurgi, persoanele care scriu mult, sau la gospodinele care muncesc mult prin casa si solicita articulatia cotului.

In epicondilita mediala sunt afcetate tendoanele muschilor responsabili de flectarea mainii pe antebrat, si flexia degetelor si policelui.

Principala cauza a epicondilitei este suprasolicitarea si stresul provocat la acest nivel, dar poate sa apara si in urma unui traumatism.

Cea mai mare incidenta este prezenta la grupele de varsta cuprinse intre 40-50 de ani si la sportivii amatori – datorita lipsei tehnicii de joc.

Se manifesta prin durere si sensibilitate la nivelul tendonului afectat – acesta poate iradia la nivelul antebratului si incheieturii, foarte rar in brat (in caz de epicondilita laterala) datorita faptului ca nervul radial are traiect prin partea laterala a cotului. De asemenea poate aparea slabiciune sau atrofie musculara in antebrat, crepitatii in timpul strangerii de mana sau a miscarilor de rotatie efectuate din cot, imposibilitatea de a tine greutati in mana.

Tratament epicondilita

Tratamentul urmareste ameliorarea/eliminarea durerii, prevenirea si combaterea inflamatiei locale, prevenirea aderentelor articulare, recastigarea mobilitatii articulare, si cresterea fortei/rezintentei musculare, asigurand astfel revenirea cat mai rapida a pacientului la activitatile zilnice.
Aceste obiective pot fi atinse la Chiromedical prin chiropractica – manipulare osteoarticulara.

Terapia de tratare a epicondilitei prin chiropractica nu este deloc dureroasa. Manipularile osteoarticulare vor fi precedate de manevre specifice de relaxare, si totodata incalzire a musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea manevrelor.

Tratamentul pentru epicondilita presupune 2-3 sedinte – in functie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata epicondilita, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata in cazul in care aveti nevoie de tratament pentru epicondilita!

Ati suferit un accident? Aveti o articulatie dislocata? La Chiromedical din Cluj-Napoca puteti beneficia de un remediu nou, cu succes folosit in tratarea dislocatiei articulare, acesta fiind chiropractica. Chiropractica este un fel de kinetoterapie, dar mai moderna.

Dislocatia este o leziune de natura mechanica, si se refera la procesul de deplasare partiala sau totala a capetelor osoase intr-o articulatie.

In general, acesta se produce in urma unui soc puternic (cazatura) sau din cauza unei miscari bruste, anormale, care suprasolicita articulatia.

Cele mai frecvente sunt dislocarile de umar si sold, dar se pot produce si la nivelul articulatiilor genunchiului, cotului, incheietura mainii, etc.

Se manifesta prin durere intensa, anxietate, umflatura (edem), impotenta functionala, si deformarea vizibila a regiunii.

Dislocatia trebuie tratata cat mai rapid posibil. Tratamentul disclocatiei articulare urmareste in primul rand repunerea oaselor deplasate din articulatie, dar si controlul durerii si limitarea tumefierii tesuturilor moi, periarticulare.

Aceste obiective pot fi atinse prin chiropracta – manipulare osteoarticulara.

In urma manipularii oasele deplasate sunt repuse in pozitie normala – durerea si umflatura dispar in cateva zile.

Tratamentul nu este dureros. Manipularea va fi precedata de manevre specifice pentru relaxare, si totodata incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a repunerii.

Dislocatie articulara – tratament nedureros la Chiromedical
Tratament pentru disclocatie articulara

Tratamentul presupune 1-2 sedinte – in functie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata dislocatia, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pentru dislocatie articulara!

Subluxatie – tratament nedureros la Chiromedical. Ati suferit un accident? Aveti o subluxatie? Chiromedical din Cluj-Napoca va ofera un remediu nou: chiropractica.

Subluxatia sau luxatia partiala apare atunci cand osul alunecat (deplasat) ramane in contact pe o anumita suprafata cu al doilea os al articulatiei.

In general, subluxatia se produce in urma unui traumatism sau din cauza unei miscari bruste, anormale.

Cele mai frecvente subluxatii sunt subluxatiile de sold, dar se pot produce si la nivelul articulatiilor genunchiului, umarului, cotului, incheietura mainii, chiar si la coloana vertebrala.
In caz de subluxatie, apare durere intensa, edem (umflatura), impotenta functionala si deformarea vizibila a regiunii.
Subluxatia necesita tratament cat mai rapid posibil.

Tratamentul pentru subluxatie urmareste in primul rand repunerea oaselor deplasate din articulatie, dar si controlul durerii si limitarea tumefierii tesuturilor moi, periarticulare.

Aceste obiective pot fi atinse prin chiropracta – manipulare osteoarticulara.
In urma manipularii oasele deplasate sunt repuse in pozitie normala – durerea si umflatura dispar in cateva zile.
Tratamentul sublixatiei nu este dureros. Manipularea va fi precedata de manevre specifice pentru relaxare, si totodata incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a repunerii.

Subluxatie – Tratament

Tratamentul presupune 1-2 sedinte – in functie de gravitate. Subluxatia dispare dupa efectuarea manipularilor de repunere.

Scopul nostru este de a trata subluxatia, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pentru subluxatie!

Chiromedical va ofera o metoda cu succes folosita in strainatate pentru tratamentul tulburarilor de dinamica ale aparatului locomotor, aceasta fiind chiropractica sau manipularea osteoarticulara

Viata este bazata pe miscare (dinamica). Echilibrul este definit in functie de capacitatea de a realiza armonios miscarea sau de a pastra o pozitie statica (stabila). Echilibrul este direct dependent de pozitia centrului de greutate al corpului.

Corpul uman este alcatuit din elemente de sustinere rigide: oasele, si din elemente de sustinere moi: muschi, ligamente, fascii, tendoane. Aceste elemente formeaza structuri functionale adaptate necesitatilor noastre de miscare si de pastrare a echilibrului.

Cel mai important simptom al tulburarilor de dinamica ale aparatului locomotor este durerea. Ne referim aici in mod special la membrele inferioare (“picioarele”). Astfel, durerile localizate la nivelul “picioarelor” includ orice fel de tip de durere sau disconfort de la solduri catre calcaie.

Durerile “picioarelor” pot fi constanti sau de scurta durata, si pot afecta intregul “picior” sau doar o anumita zona. Durerea este resimtita ca o intepatura, amorteala sau senzatie de arsura. Durerile “piciorului” pot fi pur si simplu iritante si incommode, sau pot restrictiona capacitatea de miscare a unei persoane (este dificil sprijinul pe piciorul afectat).

Cauzele durerilor membrelor inferioare pot fi diverse: de la traumatisme, la afectiuni ale nervilor – cand durerea picioarelor este insotita si de alte simptome, cum ar fi durerile de spate (consecinta unor afectiuni ale coloanei vertebrale). In acest caz, trebuie descrise detaliat toate manifestarile, pentru ca sa se stabileasca un diagnostic corect.

Durerile “piciorului” care provin din zona lombara si coboara spre fese, sunt manifestari caracteristice lezarii unui nerv. Aceasta situatie, destul de grava, ar trebui sa fie evaluata cat mai curand posibil de catre un specialist.

Durerile membrelor inferioare pot fi rezultatul a mai multe cauze, printre care:

– leziuni traumatice (entorse, subluxatii, luxatii);

– crampe musculare;

– luxatii ale articulatiei bazinului;

– asimetrii de pozitie ale oaselor bazinului;

– asimetrii de lungime, volum si tonus ale “picioarelor”;

– asimetrii de pozitie ale articulatiilor bazinului;

Tratamentul tulburarilor de dinamica ale aparatului locomotor

Tratamentul urmareste eliminarea durerii, recastigarea mobilitatii si stabilitatii articulatiilor, mentinerea fortei si rezistentei musculare, corpul recapatandu-si atat echilibrul static, cat si cel dinamic.

Tratamentul nu este dureros. Manipularea este precedata de manevre specifice pentru relaxare si incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a manipularilor.

Tratamentul pentru tulburarile de dinamica ale aparatului locomotor presupune 4-5 sedinte – in functie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata tulburarile de dinamica ale aparatului locomotor, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratamentul tulburarilor de dinamica ale aparatului locomotor!

Conceptul medical de bandajare are la origine metoda Kinesio Taping, care isi are bazele in Asia (Japonia si Corea), inca din anii 1970.

Principiile preluate din chiropractica si kinetoterapie au dat nastere dezvoltarii unor noi metode, bazate pe ideea ca miscarea si activitatea musculara sunt esentiale pentru a mentine sau a reface starea de sanatate a persoanei.

Conceptul din spatele acestei teorii spune ca muschii nu sunt necesari numai pentru miscare, ci si pentru a determina procese precum circulatia sanguina, circulatia limfatica si temperatura corpului. Daca muschii nu functioneaza corect, aceasta poate duce la o serie de neplaceri si tulburari.

Pornind de la acest concept, a fost dezvoltata o banda ce nu limiteaza miscarea si care activeaza procesul de vindecare propriu al corpului.

Majoritatea aplicarilor se folosesc de elasticitatea benzii in raport cu elasticitatea pielii. Datorita acestui efect, se creaza mai mult spatiu in zona subcutanata, unde sunt localizati diferiti receptori, vase sangvine si limfatice. Efectul de “ridicare” al benzii pe piele imbunatateste circulatia sangvina si drenajul limfatic – astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce.

Bandajare neuromusculara

In conceptul medical de bandajare neuromusculara este sustinuta miscarea fiziologica – astfel se activeaza procesul de autovindecare a corpului. Cu alte cuvinte, bandajul faciliteaza exact aceleasi procese pe care le-ar facilita si organismul in conditii optime.

La scurt timp dupa ce a inceput dezvoltarea acestei metode, a devenit evident faptul ca sfera de aplicare este mult mai ampla decat simpla tratare a muschilor. Utilizand diferite tehnici, pot fi influentate in mod vizibil diverse tesuturi. Efectele ce pot fi obtinute sunt:

  • – Ameliorarea dureriiImbunatatirea functiei musculare prin reglarea tonusului muscular

    – Sustinerea functiei articulare prin:

    – cresterea stabilitatii

     -stimulare neuromusculara proprioceptiva

    – influentarea pozitiei articulatiilor

    – influentarea directiei miscarii

    – Neutralizarea congestiei circulatiei sanguine si drenajul limfatic

    – Influentarea neuroreflectorilor

In prezent, foarte multi profesionisti (kinetoterapeuti, fizioterapeuti, medici) din lume folosesc bandajarea neuromusculara, ca si tratament unic sau complementar, pentru tratarea pacientilor.

Pentru multi specialisti, aceasta metoda a devenit esentiala in practica lor de zi cu zi, permitand tratarea: afectiunilor ortopedice/posttraumatice (entorse, luxatii, tulburari de statica, etc.), afectiuni neurologice periferice (nevralgii si nevrite, herni de disc cervicale, lombare, etc.), afectiuni reumatismale degenerative articulare (spondilartoze, coxartroze, etc.), afectiuni reumatismale degenerative abarticulare (periartrite scapulohumerale, epicondilite, etc.), si multe alte afectiuni de natura diversa.

Metoda poate fi aplicata unui spectru larg de pacienti, cum ar fi: copii/bebelusi, sportivi, varstini, adulti, pacienti in perioada de recuperare, etc.