Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară prin chiropractica. Aţi suferit un accident? Aveţi o disjuncţie acromio-claviculară? În cadrul Chiromedical puteţi beneficia de un remediu nou, cu succes folosit în tratarea acesteia, acesta fiind chiropractica.

Disjuncţiile sunt leziuni ligamentare la nivelul articulaţiilor plane, în urma cărora suprafeţele articulare şi oasele respective se îndepărtează unul de altul.

Disjuncţia acromio-claviculară este o leziune relativ frecventă, care se produce prin ruptura parţială sau totală a ligamentelor acromio- şi coraco-claviculare, cu diverse grade de deplasare a claviculei în raport cu acromionul.

Cauzele cele mai frecvente sunt accidentele rutiere, loviturile sau căzăturile directe pe umăr, zdrobirile de cauze diferite, dar poate apărea şi în cazul persoanelor care practică sporturi de contact – fotbal, hochei.

Disjuncţia acromio-claviculară poate avea mai multe graduri (tipuri):

  • Gradul I – durere suportabilă – apare doar la mobilizare, slăbiciune moderată, proces inflamator, fără semne palpatorii de deplasare.
  • Gradul II – durere moderată spre severă, deplasare parţială a claviculei faţă de acromion – de obicei în direcţie antero-posterioară, slăbiciune la palpare.
  • Gradul III – durere severă, deplasarea totală a claviculei faţă de acromion, umărul afectat este coborât faţă de cel sănător, impotenţă funcţională, slăbiciune la palpare.
  • Gradul IV şi V – mai accentuate decât gradul III, în care partea distală a claviculei este deplasată posterior, respevtiv superior faţă de articulaţie, şi se pot asocia cu alte dislocaţii, afectarea plexului brahial, etc.

Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară se axează în primul rând pe repunerea oaselor deplasate din articulaţie, dar şi pe controlul durerii, limitarea tumefierii ţesuturilor moi – periarticulare, recâştigarea mobilităţii articulare.

În cazul disjuncţiilor de gradul I, II, şi III, aceste obiective pot fi atinse prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.

Dinjuncţia acromio-claviculară de gradul IV şi V se tratează prin intervenţie chirurgicală, necesitând reconstruirea anatomică a ligamentelor acromio- şi coraco-claviculare prin sutura lor, dar şi fixare acromioclavinulară intraarticulară (şuruburi, pinuri Steinmann, etc.).

Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară

Tratamentul disjuncţiei prin chiropractică cuprinde diferite manipulări efectuate la nivelul articulaţiei umărului, în urma cărora oasele deplasate sunt repuse în poziţie normală – durerea şi umflătura dispar în câteva zile.

Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxare, şi totodată încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a repunerii.

O sesiune de tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară presupune 1-2 şedinţe – în funcţie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata disjuncţia acromio-claviculară, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată daca aveti nevoie de tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară!