Tratament pentru entorse prin chiropractica. Aţi călcat greşit? Aţi suferit o entorsă? Chiromedical – din Cluj-Napoca vă oferă un remediu nou, cu succes folosit în tratarea entorselor, acesta fiind chiropractica.

Entorsa este o leziune traumatică a unei articulaţii, provocată de o mişcare bruscă şi puternică a acestuia – dincolo de limitele fiziologice, în urma căreia se produce întinderea sau ruperea ligamentelor de la nivelul articulaţiei, fără o pierdere permanentă a rapoartelor osoase.

Entorsle apar cel mai frecvent la nivelul gleznei şi al genunchilor.

Se manifestă prin: umflătură rapidă, adesea însoţită de modificarea culorii pielii; durere şi sensibilitate în zona afectată; uneori un sunet ca o pocnitură – semn de ruptură, senzaţie de instabilitate; dificultate în folosirea articulaţiei.

Cu cât durerea este mai puternică, cu atât leziunea este mai severă:

  • Entorse de gradul I – întindere sau o mică ruptură a ligamentelor, prezentând o uşoară sensibilitate, umflătură şi rigiditate. Articulaţia va fi capabilă să susţină greutatea în circa 24 de ore şi va fi complet vindecată în aproximativ două săptămâni.
  • Entorse de gradul II – ruptura parţială a ligamentelor; durere moderată; umflătură însoţită de modifacarea culorii pielli. Zonele lezate sunt sensibile la palpare; mers dureros.
  • Entorse de gradul III – ruptura completă a unui sau mai multor ligamente; zona este dureroasă, umflată şi colorată albastru-negru. Articulaţia nu poate fi mişcată normal – aceasta este instabilă, mobilitatea este pusă în pericol.

Tratament pentru entorse

Urmăreşte ameliorarea/dispariţia durerii, reducerea inflamaţiei, recâştigarea stabilităţii şi mobilităţii articulare, menţinerea forţei şi rezistenţei musculare, asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste obiective pot fi atinse prin chiropractă – manipulare osteoarticulară.

În majoritatea cazurilor, în urma entorsei oasele care alcătuiesc articulaţia nu se alinează perfect – situaţie în care simptomatologia persistă o perioadă mai lungă de timp. Prin manipularea efectuată la nivelul articulaţiei, aceste oase sunt alineate, reducând astfel perioda de refacere cu 50% – simptomele amintite dispar mult mai rapid.

Tratamentul pentru entorse nu este dureros. Manipularea va fi precedată de manevre specifice pentru relaxare, şi totodată încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a repunerii.

Tratamentul pentru entorsă presupune 1-2 şedinţe – în funcţie de gravitate. În caz de entorsă de grad I şi grad II simptomele dispar în câteva zile. La entorsă de grad III, în majoritetea cazurilor după repunere, urmează intervenţie chirurgicală pentru refacerea ligamentelor rupte.

Scopul nostru este de a trata entorsa, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată dacă aveti nevoie de tratament pentru entorse!