Lombalgia reprezintă durerea situată la nivelul vertebrelor lombare, provocată în general de o afecţiune a coloanei vertebrale. După evoluţia în timp a durerii, poate fi clasificată ca fiind acută (mai puţin de 7 zile), cronică (luni de zile) sau recidivantă.

 

În cele mai multe cazuri, lombalgia se datorează efectului de suprasolicitare. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentaritatea, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru suprasolicitarea mecanică a coloanei lombare. Astfel discul intervertebral începe să se usuce și să se slăbească, devenind mai expus la traumatisme.

Lombalgia poate să apară şi în urma unor procese inflamatorii cum ar fi spondilita anchilozantă, tumori care au punct de plecare la nivelul coloanei vertebrale, etc.

Sciatica poate sau nu să însoţească lombalgia. La asocierea sciaticii apare durere arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

Activităţile zilnice vă crează probleme din cauza durerilor de spate? Aveţi o lombalgie? Chiromedical – Cluj-Napoca vă oferă un remediu nou, cu succes folosit în tratarea acesteia, acesta fiind chiropractica.

Tratament pentru Lombalgia

Urmăreşte în primul rând ameliorarea/încetarea durerii, şi dacă există lupta împotriva contracturii musculare, şi încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.

Tratamentul constă în manipularea lombară, prin care discurile intervertebrale sunt aşezate la loc – astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, şi totodată încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor.

Tratamentul pentru lombalgie presupune aproximantiv 4-6 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

Scopul nostru este de a trata lombalgia, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată in cazul in care aveti nevoie de tratament pentru lombalgie!