Redoare Articulara – tratament nedureros la Chiromedical, in Cluj-Napoca, puteţi beneficia de un remediu nou, cu succes folosit în străinatate pentru redoarea articulară: chiropractica.

Redoarea articulară este o limitare a mişcărilor articulare la nivelul membrelor sau coloanei vertebrale. Mişcările se pot realiza, dar sunt facute cu dificultate.

Este cauzată de modificări la nivelul ţesuturilor periarticulare (din jurul articulatiei), care duc la creşterea rezistenţei si alungirea fibrelor de colagen şi fibrelor musculare.

Factorul cel mai important care determină redoare articulară este lipsa de mişcare: mai ales în perioadele de imobilizare în urma unor fracturi sau luxaţii.

Redoarea articulară poate apărea şi în afecţiuni ca: herniile de disc, artrite, poliartrita reumatoidă, etc.

Aceasta afectiune netratată sau tratata incorect, poate duce la anchiloză – afectiune care este ireversibilă.

În caz de redoare articulară, de obicei apare durere de mare intensitate la orice încercare de a mobiliza articulaţia peste o anumită amplitudine, precum şi impotenţa funcţională. Dacă articulaţia este anchilozată, durerea dispare, dar mişcarea devine imposibilă.

Redoare articulară – Tratament

Urmăreşte înlăturarea durerii, eventual inflamaţiei, şi recâştigarea mobilităţii la nivelul segmentului afectat, asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare osteoarticulară. Prin manipulările efectuate asupra segmentului afectat, articulatia îşi recapătă mobilitatea, iar durerea dispare.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, şi totodată încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a manevrelor.

Tratamentul pentru redoare articulara presupune aproximativ 2-3 şedinţe – în funcţie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata redoarea articulară, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp relativ scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată dacă aveți nevoie de tratament pt. redoarea articulară!