Spondiloza lombară – Tratament nedureros prin chiropractică. La Chiromedical durerea dispare garantat!

Suferiţi din cauza durerilor de spate? Spondiloza lombară vă afectează activităţile zilnice? La Chiromedical – Cluj-Napoca puteţi beneficia de un remediu foarte eficient, cu succes folosit în tratarea spondilozei lombare, acesta fiind chiropractica.

Spondiloza lombară este un proces degenerativ, de natură reumatismală, care se desfăşoară la nivelul coloanei vertebrale lombare.

Specific pentru spondiloza lombară este degenerarea discurilor intervertebrale, şi apariţia pintenilor osoşi (osteofite) pe faţa anterioară, laterală şi mai rar cea posterioară a marginilor superioare şi inferioare ale corpilor vertebrali.

Aproximativ 30% din bărbaţii cu vârsta înre 50-65 de ani prezintă spondiloză lombară. Procentul femeilor care suferă de spondiloză lombară este de circa 28%.

Este un fenomen specific înaintării în vârstă. Suprasolicitarea de lungă durată a articulaţiilor şi discurilor intervertebrale, prin eforturi fizice mari la locul de muncă, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentaritatea, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru deformarea şi distrugerea elementelor de rezistenţă ale coloanei. Astfel discurile intervertebrale încep să se usuce și să slăbească, devenind mai expuse la traumatisme.

Boala se poate instala acut, sau mai lent.

Se manifestă prin: durere lombară – care se intensifică în momentul în care pacientul stă în poziţie şezând o perioadă lungă de timp, sau când efectuează mişcări repetitive cum ar fi culcatul şi ridicatul din pat; instabilitatea coloanei lombare; reducerea mobilităţii la acest nivel.

În stadiu mai avansat se produce o compresie a nervilor în canalul spinal sau la ieşirea din acesta, caz în care apare durere arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului presat, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

Tratament spondiloza lombară

urmăreşte ameliorarea/încetarea durerii, lupta împotriva contracturii musculare, recâştigarea mobilităţii, şi încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică (metoda de tratament alternativ la kinetoterapie).

Tratamentul constă din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, torsionări şi cracmente. Prin aceste manipulări discurile intervertebrale degenerate, adesea deplasate sunt aşezate la loc – nervii nu mai sunt presaţi, astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, şi totodată încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor.

Tratamentul pentru spondiloza lombară presupune aproximantiv 6-8 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

Scopul nostru este de a trata spondiloza lombară, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată, şi care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată în cazul în care aveți nevoie de tratamentul spondilozei lombare!