Tratament torticolis prin chiropractică. Aveţi gâtul înţepenit? Suferiţi de torticolis? În cadrul Chiromedical – Cluj-Napoca puteţi beneficia de un remediu nou, cu succes folosit pentru tratament pentru torticolis, acesta fiind chiropractica.

Torticolis – Definiție

Torticolisul reprezintă denumirea pentru o afecţiune caracterizată prin înclinarea laterală a capului şi a coloanei cervicale, în urma unei afecţiuni musculare, vertebrale sau nervoase, mişcarea gâtului devenind dureroasă şi anevoioasă.

Poate fi congenital sau câştigat.

Torticolisul congenital este cauzat de o dezvoltare insufucientă a muşchiului sternocleidomastoidian, prin ruptura sau întinderea acestuia în timpul naşterii. Leziunea produce hemoragie, care apoi se reabsoarbe, ducând la apariţia unei cicatrici ce scurtează muşchiul.

Torticolisul câştigat apare în urma unor traume la nivelul gâtului sau al coloanei cervicale (trauma poate produce subluxaţie atlantoaxială, în care cele două vertebre de la baza craniului alunecă, destabilizând ligamentele), leziuni ale musculaturii gâtului, poziţii incorecte la birou sau în timpul somnului, expunerere la curenţii de aer, infecţii de la nivelul capului/gâtului, tumori, artrita coloanei cervicale, anomalii vasculare, etc.

 Se manifestă prin: contracţii anormale ale muşchilor pe o parte a gâtului, orientarea în lateral a capului, tensiune/sensibilitate musculară, durere la nivelul umerilor şi spatelui, durere de cap, senzaţii de arsură.

După poziţia capului poate fi: laterocolis (versiunea „ureche la umăr”; implică muşchii sternocleidomastoidian, splenius, scalen, levatorul scapulei şi paravertebrali), anterocolis (versiunea „bărbie la piept”; sunt afectaţi muşchii sternocleidomastoidian, scalenii şi compexul submental) sau retrocolis (versiunea „bărbia în aer”; imlică muşchii spenius, trapezoid şi paravertebrali). Mulţi pacienţi experimentează combinaţii ale acestor versiuni.

Tratament torticolis

se axează pe relaxarea musculaturii contractate de la nivelul gâtului, ameliorarea/încetarea durerii, şi recuperarea funcţionalităţii gâtului, asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Atingerea acestor obiective devine posibilă prin chiropractică – manipulare osteoarticulară pentru tratament torticolis.

Terapia pentru tratarea torticolisului constă în manevre specifice de relaxare/încălzite a musculaturii cervicale şi manipularea cervicală, prin care discurile intervertebrale sunt aşezate la loc – astfel simptomele amintite dispar.

Tratementul pentru torticolis presumune aproximativ 2-3 şedinţe – în funcţie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata torticolisul, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag la Chiromedical, pe Aleea Tarnița, Nr.7, Apt.1 Cluj-Napoca, şi vă promitem satisfacţie garantată dacă aveți nevoie de tratament torticolis! Programari online!