VIDEO. Tratament Blocaj Lombar prin Chiropractica – Chiromedical Cluj

Pacient prezent la cabinet cu blocaj lombar survenit in urma unei manipulari a unei greutati, cu 48 de ore inainte. Pacientul se prezinta cu o incapacitate de ortostatism si din cauza durerii, fortat in pozitie de flexie. Durerea radiaza pe traiectul nervului sciatic, pana la degete. Se intervine cu o manipulare a discului intervertebral L5-S1.

Pacient prezent la cabinet cu blocaj lombar survenit in urma unei manipulari a unei greutati, cu 48 de ore inainte. Pacientul se prezinta cu o incapacitate de ortostatism si din cauza durerii, fortat in pozitie de flexie. Durerea radiaza pe traiectul nervului sciatic, pana la degete. Se intervine cu o manipulare a discului intervertebral L5-S1.

 

Categories:

VIDEO. Tratament discopatie lombara prin Chiropractica

Acesta este rezultatul unei discopatii lombare in stadiul II, la vertebrele L4-L5. Filmarea a fost facuta cu cateva zile inainte de interventia chiropractorului iar rezultatul tratamentului este dupa 5 zile de la interventia de ajustare prin metoda de chiropractica Gonstead.

Acesta este rezultatul unei discopatii lombare in stadiul II, la vertebrele L4-L5. Filmarea a fost facuta cu cateva zile inainte de interventia chiropractorului iar rezultatul tratamentului este dupa 5 zile de la interventia de ajustare prin metoda de chiropractica Gonstead.

Categories:

Chiromedical si Centrul Medical Medsan Cluj-Napoca isi unesc fortele

Echipa Chiromedical are onoarea de a vă anunța că începând din data de 1 decembrie 2016 am încheiat un parteneriat cu Centrul Medical Medsan Cluj-Napoca.

centrul-medical-medsan-chiromedical-chiropractica
Ne mândrim cu o experienţă de peste 5 ani în domeniu, peste 3000 de pacienţi mulţumiţi care ne recomandă şi cu specializări recunoscute pe plan mondial. Recent, am achiziţionat un aparat unic în ţară de diagnosticare a afecţiunilor articulare şi ne bucurăm să utilizăm cele mai noi şi performanţe tehnici în beneficiul pacienţilor noştri.


Pentru că grijă faţă de pacient şi starea lui generală de sănătate ne preocupă încă din primul moment, recomandăm de fiecare dată serviciile medicale de calitate şi medicii cu experienta. Centrul Medical Medsan este o astfel de clinică: cu o experienţă de 12 ani pe piaţă medicală clujeană, oferă posibilitatea acordării unei game complexe de investigaţii, de la medicină muncii, analize de laborator la permise port-armă.
Echipa este alcătuită din peste 30 de cadre medicale cu expertiză în 14 specialităţi medicale oferite, însă ceea ce recomandă cu adevărat Centrul Medical Medsan este bună comunicare dintre echipa medicală şi pacient, într-o atmosfera caldă, familială dar profesionistă în acelaşi timp, specifică acestei clinici.


Aceaestă colaborare are ca scop asigurarea unui succes în ceea ce priveste starea de bine a pacientului, demarând colaborarea pe structuri specializate în ceea ce privește problema dumneavoastră.


Vă mulțumim și vă așteptăm!

Categories:

VIDEO. Repunere luxatie de rotula prin Chiropractica

Interventie la o luxatie de rotula, dupa un concurs de hard enduro, prin chiropractica se poate intervenii in orice conditii 🙂

Categories:

Metodă unică in țară de diagnosticare a afecțiunilor coloanei vertebrale cu aparatură de ultimă generatie

Scopul ajustării coloanei prin chriopractică este să fie cât mai specific și mai exact, punându-se accent  numai pe zonele afectate numite subluxații vertebrale pentru a restabili și menține o sănătate optimă.

diagnosticare-a-afectiunilor-coloanei-vertebrale-chiromedical-chiropractica-cluj

Ea caută să elibereze nervii afectați în mod direct de încuietorile vertebrale, pentru a permite o îmbunătățire în organism și descreșterea tensiunii mușchilor, asigurând articulațiilor o mai bună mobilitate.

Chiropractor Cluj Napoca

Pentru a facilita accesul la locul afectat, clinica Chiromedical dispune de un aparat unic in țară de diagnosticare al afecțiunilor de acest tip. Acesta detectează locul cu probleme pe baza căldurii emise de inflamație deoarece acel loc este hipervascularizat. Aparatul se folosește pe intreaga coloană vertebrală detectand o posibilă inflamație a nervilor și remedierea lor, astfel sănătatea dumneavoastră este redobândită.

 

Categories:

Hernia de disc, tratată fără intervenţie chirurgicală

Hernia de disc este o boală tot mai des întâlnită. Mulţi oameni nici nu ştiu că suferă de această afecţiune şi cu atât mai puţin că poate fi tratată şi fără intervenţie chirurgicală. Care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul şi cum se face tratamentul fără intervenţie chirurgicală aflăm de la Lorant Ferent, unul dintre puţinii reumatologi români specializaţi pe chiropractica în tratarea herniilor de disc.

Doctor showing anatomical spine with his pen in clinic

Ce este hernia de disc şi ce cauze duc la apariţia ei?

Hernia de disc este o boală reumatismală de natură neurologică ce se manifestă prin dureri de spate.Discul intervertebral care se află între două corpuri vertebrale are rolul de un amortizor de şocuri pentru corp. Acesta este alcătuit dintr-un inel fibros şi în centru de o zonă mai moale care se numeşte nucleul pulpos.Hernia de disc înseamnă când inelul fibros herniază, adica crapă, iar nucleul pulpos migreză comprimând sacul epidural, care conţine o multitudine de filamente nervoase. Hernia de disc poate să apară la orice disc de-a lungul coloanei, dar mai des întâlnită este în zona lombară şi cervicală.

Cum se manifestă hernia de disc?

Hernia de disc se manifestă prin contracturi musculare paravertebrale în zona unde se localizează afecţiunea,iar durerea radiază în principal pe traiectul nervului. De exemplu, la o hernie de disc lombară durerea radiază pe sciatic,adică în şold,fesă, coborând pe membrul inferior până în plantă. Deseori durerea este acompaniată de parestezii (amorţeli)locale.

Doctor examining back of female patient, selective focus, canon

Cum o tratăm fără intervenţie chirurgicală?

Hernia de disc în mare parte se tratează prin medicamenatie (antiinflamatoare) sau intervenţie chirurgicală. Din păcate este un tratament care nu oferă o certitudine de vindecare. Tratamentul medicamentos pe o lungă durată afectează foarte tare stomacul (flora microbiană), iar la sistarea ingerării lor durerea revine de multe ori. Deci este o soluţie de moment,de compromis. Intervenţia chirurgicală este de un risc ridicat fiindcă sunt o grămadă de terminaţii nervoase care pot fi lezate, iar recidiva herniei de disc este foarte, foarte mare. S-a demonstrat ştiinţific că terapiile alternative dau un rezultat deseori mai bun decât intervenţia chirugicala. De aceea operaţia trebuie să fie ultima variantă.

O terapie viabilă şi demonstrată ştiinţific este chiropractica. Prin această terapie se decomprimă nervul din sacul epidural prin manevre de manipulare osteo-articulare şi elongaţii.Este o terapie des şi tot mai mult folosită de mulţi medici renumiţi. Este o intervenţie non invazivă care după mai multe şedinţe scade durerea sau o înlătură de tot. Se poate efectua şedinţa chiar în perioada acută, când durerile sunt atroce, de multe ori printr-o şedinţă durerile scad şi până la 75-80%.

background-header-18-1.jpg

Cât durează recuperarea?

Un tratament complet conţine de la 5 până la 15 şedinţe.La sfârşitul tratamentului, bolnavul vă primi nişte exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale ca să se prevină apariţia din nou a durerii.

Sunteţi unul dintre puţinii medici reumatologi din ţară care fac chiropractică, de ce aţi ales acestă terapie japoneză?

Da, chiropractica are la bază medicina tradiţională asiatică. După cum se ştie,asiaticii de mii de ani se folosesc de terapii alternative ca să trateze o multitudine de afecţiuni.De atunci, această terapie s-a răspândit pe tot globul, suferind modificări de-a lungul timpului. Tot timpul se încearcă să se perfecţioneze tehnica adăugând şi cizelând manevrele. Chiropractica a fost prima dată întâlnită în afara Asiei în 1895 de un practicant al vindecării cu magneţi pe nume D.D. Palmer, din Davenport, Iowa. S-au înfiinţat facultăţi specializate pe chiropractică în foarte multe ţări. Este o terapie ce necesită cunoştinţe profunde în medicină,biomecanică,anatomie. Această terapie îşi are şi ea riscurile ei ca oricare alta, dar profesorii şi medicii dau dovadă de o stricteţe foarte mare în ce priveşte predarea acestei specializări.Riscurile sunt mult mai mici ca la o intervenţie chirurgicală.

Am ales această terapie alternativă fiindcă cred în puterea ei de vindecare, care s-a şi demonstrat de-a lungul timpului, pretutindeni, ca şi acupunctura, care la început a fost văzută cu scepticism mai ales în Europa, dar apoi fiind introdusă în multe sisteme medicale din diferite ţări. Chiropractica, încet-încet, îşi face drum în toate sistemele de sănătate de pe diferite continente.

img_3413-chiromedical-chiropractica-cluj

Având în vedere că e o tehnică mai puţin cunoscută, cam câţi pacienţi aveţi lunar?

Chiropractica fiind o terapie relativ nouă în România,mulţi pacienţi sunt sceptici în privinţa efectului asupra diferitelor boli. Dar cu timpul oamenii îşi dau seama că merită să încerce această varianta în defavoarea intervenţiei chirurgicale.

Ce costuri presupune tratamentul?

Costurile unui tratament sunt cu mult mai mici decât costurile pentru un tratament medicamentos sau intervenţie chirurgicală.

 

Articol aparatut in: Cotidianul.ro

Categories:

Tehnica de chiropractică – Gonstead

Gonstead reprezintă ultimul standard în “mâinile pe” reglarea spinării si ramane lider in tehnici de chiropractică.

chiromedical-chiropractor-chiromedical-chiropractica-cluj

Aderând la definiția adevăratei chiropractici astfel cum este definită de D. D. Palmer, fondatorul Chiropractic în 1895, Dr. Gonstead a descoperit faptul că nu a existat nici un substitut sau o metodă mai bună pentru a analiza sau corecta nealinierile spinării decât cu o pereche de mâini ale unui chiropractor calificat. Acest lucru rămâne valabil și astăzi.

Chiropractor doing adjustment on female patient.  White background.

 

Legătura care există între creier și toate celelalte părți ale corpului uman este sistemul nervos. Semnalele trec prin creier, ochi, limba, stomac, degetele de la picioare și  într-adevăr, de-a lungul întregului corp pe “fire electrice”, numite nervi. Acești nervi trec de la creier în jos pe coloana vertebrala sau osul din spate, iar ieșirea dintre oasele coloanei vertebrale, la 24 de niveluri de la baza craniului la coccis, controlul tuturor funcțiilor organismului.

 

În cazul în care spațiile dintre oasele spinării ar trebui să devină reduse sau întrerupte din cauza unei nealinierii sau “kink” în coloana vertebrală a spinării, aceasta se numește o subluxație, iar semnalul nervului este apoi întrerupt sau redus la acel nivel specific.Fibra nervoasă care călătoreste departe de acest “pintch” a devenit acum “scurt-circuitat”, așa cum se îndreaptă spre mușchi, degetul sau organul specific pe care îl controlează. Rezultatul este o demonstrație a durerii, pierderea funcției sau degenerarea în mușchilor specifici, degete sau organe.

img_3413-chiromedical-chiropractica-cluj

Chiar și o durere de cap de zi cu zi poate rezulta din creșterea presiunii nervoase din cauza unei nealinieri a spinării. Abordarea chiropracticii Gonstead este de a localiza aceste nealinieri în coloana vertebrală, apoi se ajustează manual în mod specific și ușor segmentul înapoi în acel loc, îndepărtarea subluxației și “pintch”.

Prin aplicarea ajustării Gonstead la spate, presiunea este îndepărtată de pe nerv, în timp ce funcția articulației este restabilită. Mai important, funcția nervului este restaurată, iar calea specifică a nervului este din nou trimiterea și primirea de impulsuri “electrice”, așa cum e firesc și în cele din urmă, sănătatea s-a restaurat.

Categories:

Chiromedical la Congresul International de Chiropractica, Gonstead – Barcelona.

Participant la workshop si seminarii in cadrul congresului international de chiropractica Gonstead, in urma caruia mi s-a acordat specializarea in tehinica Gonstead in Barcelona.

img_3355-chiromedical-chiropractica-cluj img_3413-chiromedical-chiropractica-cluj img_3408-chiromedical-chiropractica-cluj img_3407-chiromedical-chiropractica-cluj img_3406-chiromedical-chiropractica-cluj img_3405-chiromedical-chiropractica-cluj img_3383-chiromedical-chiropractica-cluj img_3357-chiromedical-chiropractica-cluj

Categories: