Tehnica de chiropractică – Gonstead

Gonstead reprezintă ultimul standard în “mâinile pe” reglarea spinării si ramane lider in tehnici de chiropractică.

chiromedical-chiropractor-chiromedical-chiropractica-cluj

Aderând la definiția adevăratei chiropractici astfel cum este definită de D. D. Palmer, fondatorul Chiropractic în 1895, Dr. Gonstead a descoperit faptul că nu a existat nici un substitut sau o metodă mai bună pentru a analiza sau corecta nealinierile spinării decât cu o pereche de mâini ale unui chiropractor calificat. Acest lucru rămâne valabil și astăzi.

Chiropractor doing adjustment on female patient.  White background.

 

Legătura care există între creier și toate celelalte părți ale corpului uman este sistemul nervos. Semnalele trec prin creier, ochi, limba, stomac, degetele de la picioare și  într-adevăr, de-a lungul întregului corp pe “fire electrice”, numite nervi. Acești nervi trec de la creier în jos pe coloana vertebrala sau osul din spate, iar ieșirea dintre oasele coloanei vertebrale, la 24 de niveluri de la baza craniului la coccis, controlul tuturor funcțiilor organismului.

 

În cazul în care spațiile dintre oasele spinării ar trebui să devină reduse sau întrerupte din cauza unei nealinierii sau “kink” în coloana vertebrală a spinării, aceasta se numește o subluxație, iar semnalul nervului este apoi întrerupt sau redus la acel nivel specific.Fibra nervoasă care călătoreste departe de acest “pintch” a devenit acum “scurt-circuitat”, așa cum se îndreaptă spre mușchi, degetul sau organul specific pe care îl controlează. Rezultatul este o demonstrație a durerii, pierderea funcției sau degenerarea în mușchilor specifici, degete sau organe.

img_3413-chiromedical-chiropractica-cluj

Chiar și o durere de cap de zi cu zi poate rezulta din creșterea presiunii nervoase din cauza unei nealinieri a spinării. Abordarea chiropracticii Gonstead este de a localiza aceste nealinieri în coloana vertebrală, apoi se ajustează manual în mod specific și ușor segmentul înapoi în acel loc, îndepărtarea subluxației și “pintch”.

Prin aplicarea ajustării Gonstead la spate, presiunea este îndepărtată de pe nerv, în timp ce funcția articulației este restabilită. Mai important, funcția nervului este restaurată, iar calea specifică a nervului este din nou trimiterea și primirea de impulsuri “electrice”, așa cum e firesc și în cele din urmă, sănătatea s-a restaurat.

Categories:

Posted by admin