Tratament torticolis prin chiropractica. Aveti gatul intepenit? Suferiti de torticolis? In cadrul Chiromedical – Cluj-Napoca puteti beneficia de un remediu nou, cu succes folosit pentru tratament pentru torticolis, acesta fiind chiropractica.
Torticolis – Definitie
Torticolisul reprezinta denumirea pentru o afectiune caracterizata prin inclinarea laterala a capului si a coloanei cervicale, in urma unei afectiuni musculare, vertebrale sau nervoase, miscarea gatului devenind dureroasa si anevoioasa.
Poate fi congenital sau castigat.
Torticolisul congenital este cauzat de o dezvoltare insufucienta a muschiului sternocleidomastoidian, prin ruptura sau intinderea acestuia in timpul nasterii. Leziunea produce hemoragie, care apoi se reabsoarbe, ducand la aparitia unei cicatrici ce scurteaza muschiul.
Torticolisul castigat apare in urma unor traume la nivelul gatului sau al coloanei cervicale (trauma poate produce subluxatie atlantoaxiala, in care cele doua vertebre de la baza craniului aluneca, destabilizand ligamentele), leziuni ale musculaturii gatului, pozitii incorecte la birou sau in timpul somnului, expunerere la curentii de aer, infectii de la nivelul capului/gatului, tumori, artrita coloanei cervicale, anomalii vasculare, etc.
Se manifesta prin: contractii anormale ale muschilor pe o parte a gatului, orientarea in lateral a capului, tensiune/sensibilitate musculara, durere la nivelul umerilor si spatelui, durere de cap, senzatii de arsura.
Dupa pozitia capului poate fi: laterocolis (versiunea „ureche la umar”; implica muschii sternocleidomastoidian, splenius, scalen, levatorul scapulei si paravertebrali), anterocolis (versiunea „barbie la piept”; sunt afectati muschii sternocleidomastoidian, scalenii si compexul submental) sau retrocolis (versiunea „barbia in aer”; imlica muschii spenius, trapezoid si paravertebrali). Multi pacienti experimenteaza combinatii ale acestor versiuni.
Tratament torticolis
Tratamentul se axeaza pe relaxarea musculaturii contractate de la nivelul gatului, ameliorarea/incetarea durerii, si recuperarea functionalitatii gatului, asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.
Atingerea acestor obiective devine posibila prin chiropractica – manipulare osteoarticulara pentru tratament torticolis.
Terapia pentru tratarea torticolisului consta in manevre specifice de relaxare/incalzite a musculaturii cervicale si manipularea cervicala, prin care discurile intervertebrale sunt asezate la loc – astfel simptomele amintite dispar.
Tratementul pentru torticolis presumune aproximativ 2-3 sedinte – in functie de gravitate.
Scopul nostru este de a trata torticolisul, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.
Va asteptam cu mult drag la Chiromedical pe Strada Fabricii 105, Cluj-Napoca, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament torticolis! Programari online!
Tratament disjunctie acromio-claviculara
Tratament pentru disjunctie acromio-claviculara prin chiropractica. Ati suferit un accident? Aveti o disjunctie acromio-claviculara? In cadrul Chiromedical puteti beneficia de un remediu nou, cu succes folosit in tratarea acesteia, acesta fiind chiropractica.
Disjunctiile sunt leziuni ligamentare la nivelul articulatiilor plane, in urma carora suprafetele articulare si oasele respective se indeparteaza unul de altul.
Disjunctia acromio-claviculara este o leziune relativ frecventa, care se produce prin ruptura partiala sau totala a ligamentelor acromio- si coraco-claviculare, cu diverse grade de deplasare a claviculei in raport cu acromionul.
Cauzele cele mai frecvente sunt accidentele rutiere, loviturile sau cazaturile directe pe umar, zdrobirile de cauze diferite, dar poate aparea si in cazul persoanelor care practica sporturi de contact – fotbal, hochei.
Disjunctia acromio-claviculara poate avea mai multe graduri (tipuri):
- Gradul I – durere suportabila – apare doar la mobilizare, slabiciune moderata, proces inflamator, fara semne palpatorii de deplasare.
- Gradul II – durere moderata spre severa, deplasare partiala a claviculei fata de acromion – de obicei in directie antero-posterioara, slabiciune la palpare.
- Gradul III – durere severa, deplasarea totala a claviculei fata de acromion, umarul afectat este coborat fata de cel sanator, impotenta functionala, slabiciune la palpare.
- Gradul IV si V – mai accentuate decat gradul III, in care partea distala a claviculei este deplasata posterior, respevtiv superior fata de articulatie, si se pot asocia cu alte dislocatii, afectarea plexului brahial, etc.
Tratament pentru disjunctie acromio-claviculara se axeaza in primul rand pe repunerea oaselor deplasate din articulatie, dar si pe controlul durerii, limitarea tumefierii tesuturilor moi – periarticulare, recastigarea mobilitatii articulare.
In cazul disjunctiilor de gradul I, II, si III, aceste obiective pot fi atinse prin chiropractica – manipulare osteoarticulara.
Dinjunctia acromio-claviculara de gradul IV si V se trateaza prin interventie chirurgicala, necesitand reconstruirea anatomica a ligamentelor acromio- si coraco-claviculare prin sutura lor, dar si fixare acromioclavinulara intraarticulara (suruburi, pinuri Steinmann, etc.).
Tratament pentru disjunctie acromio-claviculara
Tratamentul disjunctiei prin chiropractica cuprinde diferite manipulari efectuate la nivelul articulatiei umarului, in urma carora oasele deplasate sunt repuse in pozitie normala – durerea si umflatura dispar in cateva zile.
Manipularile vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxare, si totodata incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a repunerii.
O sesiune de tratament pentru disjunctie acromio-claviculara presupune 1-2 sedinte – in functie de gravitate.
Scopul nostru este de a trata disjunctia acromio-claviculara, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.
Va asteptam cu mult drag, si va promitem satisfactie garantata daca aveti nevoie de tratament pentru disjunctie acromio-claviculara!