Primul contact dintre pacient si chiropractor include o examinare completa a pacientului si o discutie privind istoricul medical al acestuia.
Terapeutul analizeaza zona dureroasa prin palpare, excluzand toate problemele de sanatate care pot necesita alt tip de tratament. Tratamentul propriu-zis consta in cautarea pozitiilor optime de catre terapeut, pentru a aseza la loc osul deplasat, prin exercitarea unor forte asupra corpului. Aceasta manevra are ca si scop deblocarea unui anumit segment, dupa care se incearca intarirea anumitor grupe musculare, prin intermediul unor exercitii.
Este foarte important sa aveti la dvs. imbracaminte lejera, care sa permita terapeutului realizarea cat mai usoara a manipularilor.
In functie de problema avuta, este recomandat sa aveti o radiografie sau un RMN.
Care sunt etapele tratamentului?
Numarul de sedinte variaza de la pacient la pacient. In cazul unor afectiuni cronice, tratamentul va fi unul de lunga durata.
Tratamentul este impartit in 3 etape:
Etapa 1. – au loc primele sedinte, la distante scurte de timp, si au ca scop ameliorarea durerii.
Etapa 2. – sedintele au rolul de a continua procesul de vindecare si de a preveni recidiva.
Etapa 3. – sunt realizate sedinte cu scopul de a mentine starea de sanatate a pacientului (recomandam o sedinta pe luna).
Chiropractica este eficienta in cazul durerilor de spate, scolioza, dislocari, luxatii, dureri articulare, hernia ale discurilor intervertebrale. Exista si situatii in care tratamentul chiropractic este contraindicat: in cazul diferitelor tipuri de cancer, fracturi, boli infectioase, boli neurologice.