În cadrul Chiromedical – Cluj-Napoca puteţi beneficia de o metodă nouă, cu succes folosită în tratarea cervicobrahialgiei: chiropractica. Cervicobrahialgia poate fi definită ca un sindrom dureros al regiunii cervicale şi regiunii umărului.

Principala cauză o reprezintă discopatiile cervicale – mai ales la femei în jurul vârstei de 50 de ani sau herniile de disc, dar poate apare şi în urma unor traumatisme, leziuni tumorale, unele afectiuni intratoracice.

Simptomatologia este dominată de durere. Acesta poate avea debut acut sau insidios, cu agravare progresivă. În general durerea este unilaterală, şi poate iradia în umăr şi membru superior, traiectul brahialgiei depinzând de rădăcina atinsă a plexului brahial. Durerea se intensifică la tuse, strănut si la mişcările coloanei cervicale. Apare uneori nocturn si cedează la repaus.

De asemenea, poate apărea limitarea amplitudinii unor mişcări – aceste mişcări amplificând durerea. Uneori se asociază cu compresiunea arterei vertebrale, producând hipoxie cerebrală: dureri de cap, ameţeli, migrene.

Cervicobrahialgie – Tratament

urmăreşte ameliorarea/eliminarea durerii, creşterea mobilităţii, încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, diminuarea reflexelor), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Atingerea acestor obiective devine posibilă prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.

Tratamentul constă în manipularea cervicală, prin care discurile intervertebrale sunt aşezate la loc, astfel nervii cranieni nu mai sunt presaţi iar circulaţia sangvină revine la normal simptomele amintite disparand.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, şi totodată încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii cervicale pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor intervertebrale.

Tratamentul pentru cervicobrahialgie presupune aproximantiv 4-6 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de o şedinţă/săptămână.

Scopul nostru este de a trata cervicobrahialgia cu succes, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată dacă aveți nevoie de tratament pentru cervicobrahialgie!