Chiromedical vă oferă o metodă cu succes folosită în străinătate pentru tratamentul tulburărilor de dinamică ale aparatului locomotor, aceasta fiind chiropractica sau manipularea osteoarticulară.

 

Viaţa este bazată pe mişcare (dinamică). Echilibrul este definit în funcţie de capacitatea de a realiza armonios mişcarea sau de a păstra o poziţie statică (stabilă). Echilibrul este direct dependent de poziţia centrului de greutate al corpului.

Corpul uman este alcătuit din elemente de susţinere rigide: oasele, şi din elemente de susţinere moi: muşchi, ligamente, fascii, tendoane. Aceste elemente formează structuri funcţionale adaptate necesităţilor noastre de mişcare şi de păstrare a echilibrului.

Cel mai important simptom al tulburărilor de dinamică ale aparatului locomotor este durerea. Ne referim aici în mod special la membrele inferioare (“picioarele”). Astfel, durerile localizate la nivelul “picioarelor” includ orice fel de tip de durere sau disconfort de la şolduri către călcâie.

Durerile “picioarelor” pot fi constanţi sau de scurtă durată, şi pot afecta întregul “picior” sau doar o anumită zonă. Durerea este resimţită ca o înţepătură, amorţeală sau senzaţie de arsură. Durerile “piciorului” pot fi pur şi simplu iritante şi incommode, sau pot restricţiona capacitatea de mişcare a unei persoane (este dificil sprijinul pe piciorul afectat).

Cauzele durerilor membrelor inferioare pot fi diverse: de la traumatisme, la afecţiuni ale nervilor – când durerea picioarelor este insoţită şi de alte simptome, cum ar fi durerile de spate (consecinţa unor afecţiuni ale coloanei vertebrale). În acest caz, trebuie descrise detaliat toate manifestările, pentru ca să se stabilească un diagnostic corect.

Durerile “piciorului” care provin din zona lombară şi coboară spre fese, sunt manifestări caracteristice lezării unui nerv. Această situaţie, destul de gravă, ar trebui să fie evaluată cât mai curând posibil de către un specialist.

Durerile membrelor inferioare pot fi rezultatul a mai multe cauze, printre care:
– leziuni traumatice (entorse, subluxaţii, luxaţii);

– crampe musculare;

– luxaţii ale articulaţiei bazinului;

– asimetrii de poziţie ale oaselor bazinului;

– asimetrii de lungime, volum şi tonus ale “picioarelor”;

– asimetrii de poziţie ale articulaţiilor bazinului;

Tratamentul tulburărilor de dinamică ale aparatului locomotor

urmăreşte eliminarea durerii, recâştigarea mobilităţii şi stabilităţii articulaţiilor, menţinerea forţei şi rezistenţei musculare, corpul recăpătându-şi atât echilibrul static, cât şi cel dinamic.

Tratamentul nu este dureros. Manipularea este precedată de manevre specifice pentru relaxare şi încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a manipulărilor.

Tratamentul pentru tulburările de dinamică ale aparatului locomotor presupune 4-5 şedinţe – în funcţie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata tulburările de dinamică ale aparatului locomotor, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată dacă aveţi nevoie de tratamentul tulburărilor de dinamică ale aparatului locomotor!