Durerile de spate vă afectează activităţile zilnice? Suferiţi de lombosacralgie? Chiromedical aduce un remediu nou, cu succes folosit în tratarea lombosacralgiei, acesta fiind chiropractica.

Lombosacralgia reprezintă durerea lombară inferioară, care poate fi generată atât de suferinţa ţesuturilor moi lombare, cât şi a structurilor vertebrale (disc intervertebral, ligamente, pediculi vertebrali, etc.).

Durerea poate fi: acută (nu se calmează nici în poziţie de culcat, apare contracură musculară lombară), subacută (dispare la repaus, este suportabilă la mobilizarea coloanei), cronică (moderată, apare dupa o solicitare de lungă durată), remisiune completă (pacientul nu are durere, dar poate repeta oricând un episod dureros).

Cea mai frecventă cauză este suprasolicitarea. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentaritatea, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru suprasolicitarea mecanică a coloanei lombare. Astfel discurile intervertebrale încep să se usuce și să slăbească, devenind mai expuse la traumatisme.

Lombosacralgia poate să apară şi ca o consecinţă a unor tulburări statice, în urma unor procese inflamatorii (tuberculoză, stafilococi), leziuni traumatice (fracturi de corpi vertebrali, apofize), sau în urma unor procese metabolice ca osteomalacia, osteoporoza, etc.

În majoritatea cazurilor lombosacralgia se asociază cu lombosciatica. În acest caz apar dureri arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului sciatic, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

Lombosacralgia – Tratament

– urmăreşte: ameliorarea/încetarea durerii; dacă apare lombosciatica lupta împotriva contracturii musculare, încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare lombară, în urma căruia vertebrele şi discurile intervertebrale sunt aşezate la loc – astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, şi totodată încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a repoziţionării vertebrelor/discurilor.

Tratamentul pentru lombosacralgie presupune aproximantiv 6-8 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

Scopul nostru este de a trata lombosacralgia, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată, şi care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată daca aveti nevoie de tratament pentru Lombosacralgie!