Aţi suferit un accident? Aveţi o luxaţie? Tratament luxatie la Chiromedical – din Cluj-Napoca printr-o metoda foarte eficienta: chiropractica.

Luxatia este o leziune a unei articulaţii, constând din pierderea contactului normal a două feţe articulare.

În general, luxatia se produce în urma unui şoc puternic sau din cauza unei mişcări bruşte, anormale, dar poate apărea şi în boli ca artritele, poliartrita reumatoidă, etc.

Cele mai frecvente luxaţii sunt luxaţiile de gleznă, dar se pot produce şi la nivelul articulaţiilor şoldului, genunchiului, umarului, cotului, încheietura mâinii, chiar şi la coloana vertebrală.

În caz de luxaţie, apare durere intensă, anxietate, edem (umflătură), impotenţă funcţională şi deformarea vizibilă a regiunii.

Tratament luxatie

Tratamentul pentru luxație trebuie aplicat cât mai rapid posibil. Tratament luxatie urmăreşte în primul rând repunerea oaselor deplasate din articulaţie, dar şi controlul durerii şi limitarea tumefierii ţesuturilor moi, periarticulare.

Aceste obiective pot fi atinse prin chiropractă – manipulare osteoarticulară.

În urma manipulării oasele deplasate sunt repuse în poziţie normală – durerea şi umflătura dispar în câteva zile.

Tratamentul nu este dureros. Manipularea va fi precedată de manevre specifice pentru relaxare, şi totodată încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a repunerii.

Tratamentul pentru luxatie presupune 1-2 şedinţe – în funcţie de gravitate. Luxaţia dispare după efectuarea manipulărilor de repunere.

Scopul nostru este de a trata luxaţia, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată dacă aveți nevoie de tratament luxatie!