O metodă frecventa şi cu succes folosită în tratarea lombosciaticii este chiropractica. Puteţi profita de tratament nedureros pentru lombosciatică în cadrul clinicii Chiromedical – Cluj-Napoca.

Lombosciatica sau nevralgia sciatică reprezintă durerea de spate cauzată de o problemă la nervul sciatic.

Afecţiunea este foarte frecventă, fiind intalnita la barbatii între 25 şi 60 de ani. Femeile sunt mai predispuse la această problemă în timpul sarcinii, deoarece există o presiune exercitată de către uter (mărit în volum) asupra nervului sciatic.

Oferim tratament pentru lombosciatică la clinica noastră dotată cu echipamente de ultimă generație.

Principalul simptom este durerea, ce se instalează brusc, şi merge până la nivelul membrului inferior.

Traiectul pe care iradiază durerea depinde de rădăcina afectată:

Rădăcina de la nivel lombar – duce la durere localizată în regiunea lombară, fesă, faţa anterioară a coapsei, faţa externă a genunchiului, faţa anterioară a gambei, anterior de maleola externă, faţa anterioară a piciorului, mergând până la degetul mare.

În acest caz mersul pe călcâie devine imposibil.

Rădăcina de la nivel sacral – duce la durere localizată pe faţa posterioară a coapsei, genunchi, regiunea posterioară a gambei, posterior de maleola externă, se termină la nivelul piciorului, mergând până la degetul mic.

În cazul acesta pacientul nu poate merge pe vârfuri.

Lombosciatica – Tratament nedureros

Tratamentul lombosciaticii are drept scop diminuarea comprimării coloanei în zona lombară, lupta împotriva contracturii musculare şi calmarea durerii.

Tratamentul lombosciaticii prin chiropractică constă în manipularea lombară, prin care discurile intervertebrale sunt aşezate la loc, astfel nervul sciatic nu mai este presat – iar simptomele amintite mai sus dispar.

Terapia (n.r. tratament lombosciatică) nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, şi totodată încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor intervertebrale, şi decompresarea nervului sciatic.

Tratamentul pentru lombosciatică presupune aproximantiv 5-6 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de 2 şedinţe/săptămână, urmate de o sedinta la 2 luni.

Scopul nostru este de a trata lombosciatica, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată. De altfel oferim si tratament pentru hernie de disc si alte afectiuni.

Vă aşteptăm cu mult drag, şi vă promitem satisfacţie garantată în cazul în care doriți tratament pt lombosciatică!